Kül Kahvesi Bir Türk Kahvesi Çeşidi Midir? hakkında sorularınız için bizi takip edebilirsiniz.
Son zamanlarda ortaya çıkan elektrikli cezveler ile birlikte hızlı bir şekilde Türk kahvesi yapabiliyoruz. Ama Türk kahvesini cezvede yapmanın keyfi de ayrı oluyor diyenler de az bir kesim değil. Kaliteli ve taze kavrulmuş çekirdeklerden kullanmanız yapacağınız Türk kahvesinin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Aboul Qahwaa olarak kahve çekirdeklerini kavurarak elde ettiğimiz Türk Kahvesi’ni özenle öğütüyor ve kavuruyor, tazeliğini ve aromasını hep koruyoruz.
Kahve çekirdeklerini kahve kavurma makinesi dışında evdeki ekipmanlarla kavurabilirsiniz. Yeşil kahve çekirdeklerini kavurmak için; kahve kavurma makinesi, hazır seramik kahve kavurucusu, merdaneli kahve kavurucusu, mısır patlatma makinesi, teflon, döküm tarzı tavalar kullanabilirsiniz. Bunlardan birini kullanarak kendi kahve çekirdeklerinizi kavurabilirsiniz.
Ülkemizde geleneksel bitki özlerinden üretilen birçok kahve türü bulunmakta. Özellikle de fındık başı çekmek üzere hem özel hem de sağlıklı lezzet aromalarına sahip ürünler kahvenin tadı ve doğallığı ile birleşince ortaya mükemmel lezzetler çıkıyor. Bu sebeple yurdumuzda kahve sevenler fındıklı kahveleri satın alarak damakları için çeşitli tatları tecrübe etmeye ve deneyimlemeye çalışıyorlar.
Antik Habeşistan topraklarında önce Osmanlı’ya daha sonra tüm dünyaya yayılan insanlık kadar eski bir tat olan ve bir fincanının dahi 40 yıl hatrı olan; tadıyla, kokusuyla, insanı rahatlatmasıyla ve muhhabetlerin olmazsa olması baş tacımız Türk kahvesi.
Antik Habeşistan döneminde “kaffa” olarak adlandırılırdı.
Kahveye dair anlatılan birçok Arap ve Antik Habeşistan(şu anki Etiyopya) efsaneleri de kahvenin antik zamanlardan beridir insanın hayatında olduğunu bizlere gösterir.
Etiyopya’dan Türk Yurduna
Etiyopya’da kahve yıllarca çeşitli biçimlerde kullanılmıştır. Etiyopyanın Yemeni fethiyle ve 50 yıllık hüküm süresinde Yemen’e gelen Osmanlı’nın Yemen Valisi Özdemir Paşa tarafından Anadolu topraklarına kadar getirilmiştir. Bu sayede kahve asıl diyarına ulaşmıştır. Zamanın en büyük şehri olan İstanbul’dan tüccarlar tarafından tüm dünyaya taşınmış ve adını “Türk Kahvesi” olarak tarihe geçmiştir. 2013 yılından itibaren “Türk Kahvesi ve Kültürü” UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras listesine alınmıştır.
Çeşit Çeşit Kahve Pişirme Yöntemi
Türk kahvesinin her yöreye özgü pişirme yöntemleri vardır. “Süvari Kahvesi”, “Menengiç Kahvesi”, “Kül Kahvesi” , “Cilveli Kahve”, “Mırra”, “Dibek Kahvesi” , “Devebatmaz Kahvesi” ve “Yandan Çarklı” en çok bilinen çeşitleridir. Ege ve Akdeniz yöresinde Süvari Kahvesi ince belli çay bardağı ile tüketilir. Cilveli kahvenin özelliği ise bildiğimiz Türk Kahvesinin üzerine çifte kavrulmuş badem eklenmesidir. Bundan dolayı bademin yenilmesi için yanında çay kaşığı servis edilir.
Kül Kahvesi Bir Türk Kahvesi Çeşidi Midir? hakkında detaylı bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.
Bizleri sosyal medyadan da takip edip, ürünlerimize kolayca ulaşabilirsiniz.